joi, 16 decembrie 2010

Spiritualizarea reprezentarilor


Este de multa vreme la moda reprezentarea prin logo, ca vector de imagine si identitate in cazul unei marci, firme, companii etc.
Doctorul Grigore Busoi, care de multi ani conduce cu har Revista Medicala Romana, propune un simbol pentru un domeniu, cel medical.
Cu o argumentatie aparte cu trimiteri atit la filosofia germana cit si la dialogurile lui Platon, autorul noii embleme a medicinii proiecteaza intr-un semn vizual ,,medicina verticalitatii  (a omului sanatos, activ, educat si demn)“.
Ce iese in evidenta prin grafica originala este centrarea pe latura cognitiva umana (este vorba de utilizarea capului si a creierului ca fundal), dar una spiritualizata  atit timp cit este insotita de cruce, torta, elipsa si, mai presus de orice, de textul inteles ca indemn “Vox medicinae tollit” (Vocea medicinii se inalta) – se intelege ca Vocea autoritatii (medicale) este cea care trebuie sa domine  daca dorim un om drept si plin de lumina.
Asa cum Platon concepea conducerea Republicii de catre filosofi, in socialul actual, este important ca medicina sa fie ,,la putere“.
Nu ne ramine decit sa uram ca noua sigla a medicinii sa faca o cariera prestigioasa si sa produca un ,,mod de viata“.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu